VERZORGEND – VERSTERKEND – GEZONDER

MULTICORE

Horse  Care Products

Laten we goed voor onze paarden zorgen

Een goede verzorging is belangrijk. Hierdoor zal een paard zich beter voelen, meer presteren, financieel minder kosten. Bedenk altijd wel dat als er iets is dit aardig wat kan gaan kosten. Dierenarts, voer, verzorging, enz zijn allemaal zaken die komen kijken bij een ziek of zwak dier met complicaties. 

Met de verzorgingsproducten van MULTICORE verzorg jij je paard of pony veilig en verantwoord.

 

Instructie

Zorg ervoor dat de te verzorgen hoef zo schoon mogelijk is. Voorkeur is na het bekappen (evt door hoefsmid). Nu kan men Hypozin aanbrengen op de hoef, hoefrand en/of in de hoefstraal. De eerste week dagelijks, erna 2 a 3 keer per week tot een bevredigde resultaat.

 

Verzorg je paard met liefde

Liefde voor je paard of pony zorgt er vaak voor dat je attenter bent met het opmerken van “afwijkingen” bij je paard. Hoe beter jij je paard kent hoe meer je ziet hoe je paard zich gedraagt en voelt.

Gezonde hoeven betekent een gelukkig paard

 

Zorg ervoor dat de hoeven  van je paard in goede staat verkeren. Goede hoeven onstaan door een goede externe verzorging maar ook door een juiste interne verzorging. Denk aan voeding, beweging, verzorging (bv hoefsmid) maar ook aan de  hygiene in de stal. Alles dient in ballans te zijn. Kijk voor en na het rijden de hoeven goed na door de hoeven te “krabben”. Hierdoor valt ook eerder op als er steentje, schroeven of iets anders tussen of in de hoefzool zit waardoor het paard last ondervind.

Houd je paard vrij van vliegen

Vliegen en andere ongedierte kunnen problemen geven bij onze paarden. Paarden kunnen gaan stressen en/of ander hinder ervan ondervinden.  De stal schoon en fris houden helpt al veel. En let goed op bij de uiterlijke verzorging van het paard hoe de huid/vacht eruit ziet. Indien iets geconstateerd dan kan men meteen actie nemen op de gevonden kwaal zoals bv schurft of mijt of bv een wondje verzorgen en desinfecteren.