HYPO MANE & TAIL

Natuurlijke paardenhaar- en huid conditioner

 

  • Glans en Anti-Klitsprays
  • Zorgt voor goed doorkambare manen en staart
  • Speciaal ontwikkeld voor paarden en pony’s
  • Bezit een PH van 7,4 voor de paardenhuid.
  • Werkt verzorgend voor de huid.
  • Extra geconcentreerd waardoor extra zuinig in gebruik.                                                        

 Hypo Mane & Tail is een antiklit- en glansmiddel voor paarden. Hypo Mane & Tail werkt meer dan 12 dagen als antiklitmiddel en geeft in deze periode tevens een fraaie glans op vacht, staart en manen. Hypo Mane & Tail is vuilafstotend, geeft niet af en kan gemakkelijk met shampoo worden afgewassen. Het beïnvloedt zalf en andere inwrijfmiddelen niet.

Hypo Mane & Tail kan een lichte verkleuring op de huid achterlaten. Het verdient aanbeveling eerst een klein stukje huid te proberen, alvorens Hypo Mane & Tail toe te passen. Tevens verdient het aanbeveling het paard goed schoon te borstelen. Hypo Mane & Tail voor gebruik goed schudden en daarna dun en gelijkmatig vernevelen en met een zachte borstel naborstelen. Bij invlechten vooraf 4 tot 5 dagen niet gebruiken. Dit geldt ook voor de plaats waar het zadel wordt bevestigd. Niet blootstellen aan vorst. Buiten bereik van kinderen houden. Alleen uitwendig gebruik. 

Hypo Mane & Tail is speciaal ontwikkeld voor het ontklitten en doorkambaar maken van de manen en staart. Hypo Mane & Tail zorgt ervoor dat uw paard of pony er mooi bijstaan bij concoursen maar ook gewoon wanneer jij dat wilt.

HOUD REKENING MET DE PAARDENHUID 

Een paardenmiddel mag de natuurlijke vetlaag van het paard niet aantasten. Daarom moet je altijd rekening houden met de pH-waarde van verzorgingsproducten. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. Deze zuurgraad beschermt het paard tegen warmte, koude, maar ook tegen bacteriën. Om de normale pH van het paard niet uit balans te brengen en zo infecties te vermijden, kies je dus best voor een pH-neutrale paardenverzorgingsproduct.

Gebruiksaanwijzing:

Goed schudden voor gebruik. Gebruik lauwwarm water en maak de manen en staart goed nat. Verdeel de Hypo Mane & Tail  met een vochtige spons over de manen en de staart. Masseer de manen en start met ronddraaiende bewegingen en laat het 5 minuten inwerken. Spoel daarna met lauwwarm water goed uit.

Gebruiksfrequentie:

Max éénmaal per week, of bij sport gelegenheden of zoals geadviseerd door de dierenarts.

5 tot 6 maal drukken geeft 50 ml product, hetgeen genoeg is voor een paard van 500 kg. Eén flacon is voldoende voor 8 – 10 wasbeurten.