HYPOWASH

Natuurlijke paarden shampoo

Speciaal ontwikkeld voor paarden en pony’s

  • Bezit een zuurgraad van PH 7,4 voor de paardenhuid (ook zeer geschikt voor uw hond).
  • Werkt diep reinigend en tevens verzorgend voor de huid.
  • Extra geconcentreerd waardoor extra zuinig in gebruik.

HYPOWASH is een zeepvrije shampoo op basis van natuurlijke ingredienten zoals o.a. bio olien. De speciaal geselecteerde ingredienten zoals Neemolie, teatree, triphala en brandnetel zorgen voor glanzend gezonde vacht en verzorgende huid.

HYPOWASH is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzachten van de (gevoelige) paardenhuid. HYPOWASH ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, brengt de natuurlijke huidvetten in balans, is vochtinbrengend en brengt de huid tot rust.

HOUD REKENING MET DE PAARDENHUID 

Een paardenshampoo mag de natuurlijke vetlaag van het paard niet aantasten. Daarom moet je altijd rekening houden met de pH-waarde van de shampoo. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. Deze zuurgraad beschermt het paard tegen warmte, koude, maar ook tegen bacteriën. Om de normale pH van het paard niet uit balans te brengen en zo infecties te vermijden, kies je dus best voor een pH-neutrale paardenshampoo.  

De pH-waarde van de huid van een paard ligt gemiddeld tussen 7,2 en 7,5. Dit betekent dat hun huid pH-neutraal is. De pH-waarde van mensen ligt daarentegen een stukje lager, gemiddeld tussen 4,0 en 5,5. Daarom is het nooit een goed idee om mensenshampoos voor paarden te gebruiken. Als je een shampoo gebruikt met een te lage pH-waarde zal de huid van het paard uitdrogen wat tot een droge en schilferige huid kan leiden. Een te hoge pH-waarde is echter ook niet aan te raden omdat deze de natuurlijke talg van de huid absorberen. Hierdoor wordt de huid erg gevoelig wat dan weer infecties kan veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om steeds de pH-waarde van de shampoo in het oog te houden. 

Gebruiksaanwijzing:

Goed schudden voor gebruik. Gebruik lauwwarm water en maak de huid goed nat. Verdeel de shampoo met een vochtige spons over de huid, de manen en de staart. Masseer de huid met ronddraaiende bewegingen en laat de shampoo 5 minuten inwerken. Spoel daarna met lauwwarm water goed uit.

Gebruiksfrequentie:

Max éénmaal per dag of zoals geadviseerd door de dierenarts.

5 tot 6 maal drukken geeft 50 ml shampoo, hetgeen genoeg is voor een paard van 500 kg. Eén flacon is voldoende voor 8 – 10 wasbeurten.