Wanneer u door onze website scrolt en de producten bekijkt, valt het misschien op dat we onze teksten over de producten beperken tot een korte uitleg over de toepasbaarheid van onze producten.

Als producent van deze producten valt er genoeg kennis te delen, tegelijkertijd houden we ons aan strenge wetgeving.

De claimsverordening.
Bij MULTICORE houden we ons aan de claimsverordening bij het delen van informatie over onze producten. Hiermee houden we ons aan de Europese wetgeving en delen we alleen gezondheidsclaims die wetenschappelijk zijn onderbouwd in een begrijpelijke tekst voor de consument.

Dat betekent dat alle informatie op onze website, de product etiketten en in folders verwijzen naar de wetenschappelijk aangetoonde effecten die zijn goedgekeurd door de EFSA (European Food Safety Authority). Kortom: we zijn 100% transparant over de bewezen werking van ingrediënten in onze producten, zonder hierbij medische claims aan onze producten te koppelen.

Hoe werkt dat?
Wanneer we bijvoorbeeld naar een product als Hypoderm kijken, mogen we communiceren over de bijdrage aan een goede verzorging, en een ondersteunende functie voor bv huid en vacht. Alle andere bijkomstige voordelen die het dier van het product kan ervaren hebben wij niet vermeld. Medische claims zijn (tevens) niet geoorloofd tenzij producten geregistreerd zijn als diergeneesmiddel.

Is het product veilig?

Al onze producten zijn getest op productveiligheid volgens de Nederlandse wetgeving op het gebruik zoals aangegeven staat op het bijbehorend etiket. Is er iets niet duidelijk dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Onze producten bevatten geen medische claims en zijn dan ook bedoeld als dierverzorgingsproducten.

Advies op maat
Heeft u twijfels of behoefte aan meer advies? Ons team van specialisten adviseren u graag over onze producten. Klik hier voor persoonlijk advies op maat.